2020-03-06

It's COFFICE time!

Преди доста време, когато започнах да се интересувам “що е то freelance и ще има ли почва у нас”, забелязах един малко познат дотогава термин, който се използва в чужбина - "coffice"Естествено, се разрових в чичко Google и попаднах на няколко разяснения, които буквално мога да преведа като - “Кафене, което се превръща в офис, където се вършат работни задачи, освен да се пие кафе.”

Е, това ще е guide за почитателите на кафето, home office и freelance, които поне веднъж са пращали работни мейли, докато си пийват топлата напитка навън. 

Тук идва важният въпрос - къде да намерим перфектното кафене? 

И веднага отговарям с предложения, които са лично тествани.

Скрити съкровища в града, където можем и да хапнем нещо сладичко:

Със сигурност си се оглеждал за място, където можеш спокойно да седнеш и да поработиш, без колегата от офиса да мине и да те засече. Хубавото на София, освен прекрасната гледка към Витоша, която вече е рядкост да се види от множеството високи сгради, са многото скрити кафенета по малките улички. 

Определено, в намирането им се чувстваш като златотърсач, но удряш джакпота, ако ти се иска да се скриеш от шумотевицата, а в същия момент и да не висиш “Сам вкъщи 2”. 

Ma Baker, Barista Coffee и T's Cafeteria са само част от кътчетата, в които можеш да се насладиш на прясно изпечено кафе и кроасан. А защо не и да изпиеш някоя домашна лимонада по обяд, докато хапваш вкусна храна. Това са места, където можеш да се почувстваш у дома си, ако у вас в момента има майстори или хлапето от горния етаж тича цял ден като “кентавърче” и не можеш да се съсредоточиш. Комбинацията с приятна атмосфера и хора, които идват просто, за да поработят и брейнстормнат, ги правят доста вдъхновяващи места. 

И разбира се, mainstream звездите:

Няма как да изпуснем и големите имена, от които си опитал поне 1 кафе в живота си. Местата като COSTA Coffee, Starbucks, Перото и Green deli Cafe са силно познати и доста често посещавани от широката публика. 

Ако не ти се пие нещо, което само някоя от Кардашиънс може да произнесе или просто ти допада винтидж обстановката и рафтовете с книги, докато работиш - тук можеш да ги намериш спокойно. А в последното има и хапване по обяд - нещо леко и вкусно като супа или салата, като го прави много удобно и за работни обяди.

Места, където кафето е просто “уау”:

Просто един ден ти писва от чоко-мока-джава-фрапо-лате-чино…. последният да затвори вратата и идва моментът за ново откритие. В личното си търсене попаднах на места като Chucky’s и Memento cafe, където определено можеш да се разсееш от цялото еднотипно жужене в офисите и дори да си побъбриш с някоя интересна личност, седнала да се наслади на ароматна чаша “черно злато” с история.   

Определено има къде да се отиде, ако ти е доскучало вкъщи или просто половинката иска “да е хоум с теб”, а на теб ти трябва спокойствие. 

 

Е, хареса ли си място, от което би пробвал да поработиш някой ден? 

 

автор: Симона Христова